Kurser och läroböcker

Det finns de som lärt sig grunderna i esperanto på en vecka, från ett litet häfte kallat "Nyckel till esperanto" – men de flesta behöver mer tid och mer material. Det mest populära, vid sidan om lokala studiecirklar, är nog sajten Lernu! som bland annat finns på svenska. Där finns en mångsidig kurs och ett livligt umgänge i forum.

 

Startpaket

Esperantoförbundets startpaket innehåller en bra lärobok, "Jen nia mondo". Den har dialoger mellan Petro och Helena vid kaffebordet, på utflykt, i affären. Varje kapitel har förklaringar, ordlista och övningsexempel. Boken kan användas vid självstudier, på bussen eller som material i en studiecirkel. Beställ startpaketet här.

 

Fristående böcker

Det finns två bra läroböcker som riktar sig till en yngre publik:

 

Esperanto Direkt är gjord för ungdomar i tonåren och beställs från Esperantoförlaget.

EPoGo inriktar sig på gymnasieelever. Kontakta oss för mer information samt beställningar.

 

Internetkurs och brevkurs

Den förmodligen bästa internetkursen för att lära sig esperanto hittar man på www.lernu.net, och den är gratis. Den finns på många språk, inklusive svenska.

Komplettera med Esperantoförbundets brevkurs och få direktkontakt med kursledaren Roland Lindblom. Anmäl dig till brevkursen genom att skicka ett brev till Svenska Esperanto-Förbundet, adress och telefon se nedan. Du kan också höra av dig genom vårt kontaktforumlär. Alternativt, ring 08-34 08 00.

 

Veckoslutskurser, sommarkurs mm

Esperantogården i Lesjöfors ordnar kurser på olika nivåer från nybörjare till konversation, även barnverksamhet. Lokala föreningar ordnar veckoslutskurser. Håll ett öga på EsperantoSverige under rubrikerna Baldaŭas och Kalendaro, eller kontakta Esperantoförbundet för information.

 

Ordbok i tryckt form och på Internet

Ordboken svenska-esperanto av Ebbe Vilborg finns både som vanlig bok och i elektronisk form. Den vanliga boken "Ordbok svenska-esperanto" kan beställas från Esperantoförlaget. Den elektroniska ordboken är en fullständig och sökbar digitalisering av den tryckta versionen.

 

Esperanto-Centro i Stockholm

På Esperanto-Centro i Stockholm (Vikingagatan 24 nära S:t Eriksplan; kontakta oss för öppettider) finns fler läroböcker att välja på, t ex "Esperanto på gymnasiet EPoGo" och "Esperanto Direkt", lätt läsning, ordböcker och skönlitteratur. Stockholms esperantoklubb har vanligen möten på onsdagar - läs mer och se deras kalender på eks.esperantosverige.se.

Beställ läromedel

Startpaketet

Detta innehåller allt du behöver för att komma igång. I startpaketet ingår medlemskap i Esperantoförbundet under beställningsåret (i december: nästa år).

Pris för 4 böcker och medlemskap är 400 kr. Erbjudandet gäller bara för den som inte redan är medlem.

Startpaketet kan beställas från Esperantoförbundet. Läroböcker finns tillförsäljning genom Esperantoförlaget. Har du frågor - använd gärna Kontaktformuläret under Hem.

 

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på esperanto och vill få veta när det händer något intressant? Prenumerera här.

Länkar till nätkurser